Lifetime Achievement Award voor oprichter Extrema

Eindhoven – Marcel Mingers, oprichter van Extrema, heeft gisteren tijdens de Gouden Kabouter Awards in Paradiso de prestigieuze Lifetime Achievement Award in de wacht gesleept. “Na vele jaren hard werken in een turbulente scene en blijven geloven in mooie producten, is het prachtig om bekroond te worden met deze award”, aldus Mingers.

Mingers is al 25 jaar actief in de dancescene. Hij begon met het geven van feesten in Nederland en België, hiermee was hij een van de pioniers op het gebied van housemuziek. Een nieuwe beweging waar aanvankelijk angstig op gereageerd werd, maar ook een beweging die inmiddels niet meer is weg te denken uit onze samenleving.

In 1996 werd met The Extrema Dance Festival – tegenwoordig bekend als Extrema Outdoor – een volgende stap gezet. Het festival was een van de eerste dancefestivals van Nederland en vierde afgelopen zomer haar twintigste editie. Over deze afgelopen 25 jaar verscheen in 2015 tevens een het boek getiteld ‘20+4 Years of Love’. Dit boek is verkrijgbaar via online webshops zoals bol.com. De Lifetime Achievement Award van gisteren is een kroon op Mingers’ werk.

Festivals

Maar ook de toekomst is rooskleurig. Te beginnen bij Extrema Outdoor. Voor de komende editie staat de bezoeker een bijzonder programma te wachten. Zo komt Technolegende Carl Cox met een eigen podium naar het Brabantse festival. Andere namen zijn Danny Tenaglia, Matthias Tanzmann en Mr. Oizo. Het volledige programma wordt woensdag op 23 maart bekendgemaakt.

Naast vlaggenschip Extrema Outdoor is Mingers ook bedenker van Solar Weekend, Extrema Outdoor Belgium en het nieuwe Mandala. Dat laatste festival staat deze zomer voor zijn eerste editie. Een nieuw concept waarbij camping en festival één zijn en dat wordt opgebouwd door Creators. Stuk voor stuk partijen die veel ruimte krijgen om hun dromen waar te maken.

Solar Weekend staat inmiddels voor haar twaalfde editie. Het festival wordt jaarlijks ingekleurd door honderden creatieven. Op muzikaal gebied kent Solar Weekend een divers programma met bands, hiphop, elektronische muziek en zelfs schlager. Tot nu toe zijn Scooter, De Jeugd van Tegenwoordig, FeestDJRuud en anderen bevestigd. Het volledige programma volgt eind april.

Andere evenementen die onder Extrema vallen zijn indoor evenement Extrema Noir, Do-It-Together

festival DIT, winterfestival Polar Weekend en een feest in Eindhoven tijdens Koningsdag. Mingers: “Ik kijk ontzettend uit naar het komende jaar. Met acht evenementen kan het niet anders dan een knaller worden.”