Over Solar Weekend

Solar Weekend is het creatiefste festival van Nederland. Jaarlijks reizen ruim achthonderd creatieven af naar het festival aan de Roermondse Maasplassen. Zij kleden het terrein aan, bouwen moddervette stages en entertainen de bezoekers met maffe spellen en bijzonder theater. Ook zijn er tal van hostings en pop-up feestjes te vinden verspreid over het terrein.

Op muzikaal vlak is Solar Weekend veelzijdig, met elektronische muziek als rode draad door het festival. Techno, House, bandjes, Hiphop, Funk en zelfs schlager en klassiek: op Solar Weekend vind je het allemaal.

Er is overigens meer dan alleen dat kleurrijke festival, want de camping van Solar kan inmiddels ook gezien worden als een volwaardig festival. Op donderdag en vrijdag genieten de kampeerders van diverse pre-party’s en creatieve projecten. Denk daarbij aan het gigantische waterpistolengevecht of de 72-uurs Tent, die gedurende het hele festival geopend is.

Solar Weekend viert haar vijftien jarige jubileum van donderdag 1 augustus tot en met zondag 4 augustus 2019!


Over Extrema

Extrema werd opgericht in 1992 en is daarmee een van de eerste dance promotors in Nederland. Met haar evenementen (Solar Weekend, Extrema Outdoor, Extrema Outdoor Belgium, Mandala, Extrema Noir, DIT en Polar Weekend) creëert Extrema een een verrassende wereld waarin iedereen zichzelf kan én mag zijn. In deze wereld draait het niet om muziek alleen, maar laat Extrema haar bezoekers ook kennismaken met andere (kunst)vormen, zoals: theater, show, spel en design.

Voor informatie, persaccreditatie of interviewaanvragen kunt u contact opnemen met:

Victor Verstraelen
Communicatie Extrema
e: victor@extrema.nl
t: +31(0) 88 7717700
m: +31(0) 625457648
w: solarweekend.comLocatie

Maasplassen, De Weerd, Roermond